Hänt

Lingbo Hembygdsförening  2024

Söndag 24 mars, kl 16, Årsmöte på Lingbogården. Sedvanliga årsmötesförhandlingar och
kaffe med smörgåstårta till alla deltagare.

Torsdag 9 maj (kl 12): Lingbo hembygdsdag (Kristi Himmelsfärdsdagen). Evenemanget börjar i Lingbo Kyrka. Bollnäsbyggdens spelmän spelar och Hembygdskören sjunger. Kaffe med hembakat bröd i Församlingshemmet.

Torsdag 6 juni (kl 12): Nationaldagen. Lingbo Byförening och Hembygdsföreningen bjuder in till firande på Hembygdsgården. Ta med eget nationaldagsfika.

Och kom ihåg Fredag 21 juni: Midsommarfirande enligt tradition med traktortåg från Kyrkplan (kl 14), genom byn till aktiviteter i Lingboparken.

Alla lördagar och söndagar från 29 juni till 11 augusti: Öppet på Hembygdsgården
- Uteservering: portionspåsar med kaffebröd respektive dubbelmackor, dessutom våfflor.
- Utställningar: alla rum på Hembygdsgården samt skullen på logen med fina vagnar.
- Konstutställningar !
- Försäljning av hantverk i Butik Kreativ!
- Loppis --> bord att hyra

Några kvällar öppet 17-20 med Quiz och hamburgare

Hälltjärnskojan:
Den är vackert belägen på hällmarken vid Hälltjärn öster om Klubbäcken. Därifrån åker man mot Romsen. Efter 2 km tar man vägen år vänster, norrut (1,5 km) till en vändplan ca 200 m från kojan. Skyltar finns. Det finns bänkar vid kojan där man kan sitta och njuta av friden och sitt fika.

Fallfäbodarna och Näsfäbodarna:
Det här är två trevliga utflyktsmål i skogen väster om Lingbo, ta med lite fika och slå er ner!
En karta som visar bilvägen till Fallfäbodarna finns på anslagstavlan vid Hembygdsgården samt vid Järnvägshållplatsen.
Vid Näsfäbodarna så kan man passa på att gå till Brännbergsutsikten, där man kan se ända ut mot havet och ön Storjungfrun.

2024 © Lingbo Hembygdsförening

Webmaster: Lisa Nilsson