Startsida
Hembygdsgården
Styrelsen m.m
Hänt
Program
Nostalgi
Fotogalleri
Länkar
Gästbok
Lingbo Hembygdsgård är en Hälsingegård som ligger ca 3 km norr om
södra hälsingegränsen, efter väg 272
2022 kostar ett medlemskap i Lingbo Hembygdsförening 150 kr. Vill ytterligare en i familjen bli medlem så betalar man tillsammans 250 kr (familjemedlemskap).
Bankgiro: 378-9195,  Swish-nummer: 123 096 15 57

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Fallfäbodarna
Hembygdsgården är stängd för säsongen men i skogen väster om Lingbo kan man besöka Fallfäbodarna, som ligger längs Gästrikeleden. I den charmiga stugan går det att grilla korv och koka kaffe. Om man vill kan man även sova över där. Ta gärna med ved om ni åker dit, det behövs till en varm brasa!

 
 
År 2022 börjar gå mot sitt slut och vi kan se tillbaka på en livlig sommar med många besökare. Hembygdsgården har haft öppet varje lördag och söndag och man har då kunnat se alla samlingarna både inne i huset och på logen. Caféet utomhus har detta år, förutom fikabröd och mackor, även serverat våfflor.
Årets konstutställning: Helena Linder från Åmot, Kicki Lindström från Östervik/Gävle samt Margit och Robert Kristoffersson från Lingbo. 
Loppis: De som velat sälja prylar har hyrt loppisbord. Det har varit mycket uppskattat och lockat många besökare.
Butik Kreativ: alltid med fint, lokalt hantverk av många olika slag.  

Quiz: Vi har i år haft kvällsöppet tre gånger med Quiz och hamburgare. Mycket uppskattat!
Lotteri: Söndag 14 augusti var dragning i lotteriet av tavlan, gjord av Margareta Flyckt. Dragningen gjordes av Aida Fridholm och övervakades av tre från syrelsen. Vinnare blev Kerstin Persson som kontaktades och snart kunde hämta ut sin vinst.  
 
Torsdag 1 september hade vi bjudit in till grillkväll för alla som hjälpt till i sommar. Kvällen blev tyvärr kall och ruggig men grillen värmde och hamburgare och allt fikabröd tog slut. Tack än en gång för all hjälp under sommaren!
 
Söndag 14 aug var sista öppetdagen för säsongen. Lördag 13 aug så framförde Ockelbo Amatörteaterförening farsen "Mjölkpallen" till glädje för alla besökare. Söndag 7 aug bakades det mjukt tunnbröd, alltid lika uppskattat. Den kalla och regniga lördagen 6 aug underhöll vissångaren Torsten Arnbro i utställningslokalen. Och efteråt kunde frusna besökare värma sig vid brasan inne i huset. Första helgen sjung Håkan Lingblom en stund och en annan helg så blev det allsång. 

Den regniga fredagen 22 juli gjorde Lars Bendrik sitt 30:e besök på Lingbo Hembygdsgård i samband med sin årliga cykelfärd mellan Bönan i Gävle och Djupa i Segersta. Han möttes med jubel av goda vänner och journalister och några från vår förenings styrelse. Och han fick en välförtjänt rast med fika och macka innan han trampade vidare norrut.
 
24 juni: Midsommarfirande. Strålande sommarväder, traktortåg och härligt firande i parken illsammans med byns övriga föreningar.
18 juni:  AUKTION och Seniorradion Gävle 102,7
För första gången hade vi auktion på Hembygdsgården! Anders Olsson var auktionsförrättare och dessutom kom Seniorradio  och spelade "Skivor till Kaffet".
6 juni: Nationaldagen firades i samarbete med Lingbo Byförening, ute på gården i härligt solsken med medtagna fikakorgar. 
Torsdag 26 maj firade vi Lingbo Hembygdsdag. Det blev en fin dag med skönt väder, fantastiska Bollnäsbygdens Såelmän, glada besökare och gott fikabröd. Varmt tack alla som bidrog!
 
..........................................................................................................
Vi välkomnar alla bidrag till stöd för vår verksamhet.
Det går bra att Swisha (123 096 15 57) eller sätta en summa på vårt bankgiro (378-9195). Och är du inte medlem redan så kostar ett medlemskap i Lingbo Hembygdsförening bara 150 kr i år (2022).
 
Det finns även i år möjlighet att hyra Hembygdsgården för ett privat mindre evenemang, t.ex. bröllop eller dop. Kontakta kassören Lars Nilsson (070 6047376) om detta.


Affischer med den härliga Lingbomålningen av Margareta Flyckt finns
att köpa i Lingbo. Affischen kostar 150 kr och vykortet 20 kr. Alla pengar går till Lingbo Hembygdsförening.
Kontakter:
Håkan Lingblom, 070 829 46 26 
Lars Nilsson, 070 604 73 76 

..............................................................................................................
Årsmöte 2022: Den 27 mars samlades ett trettiotal medlemmar för årsmöte i Lingbogården. Det blev ett trevligt möte som avslutades med diskussion kring planerna för året och avnjutande av god smörgåstårta. 

Lingbo Hembygdsgård
Hembygdsgården brukar vara öppen sommartid, alla lördagar och söndagar från helgen efter midsommar till mitten av augusti. Då kan man se gårdens alla rum och ta en fika med gott hembakat eller smörgås. Kan även vara musik, utställningar samt hantverksförsäljning!
Lingbo Hembygdsförening har också två fäbodvallar som vi har ansvar för: Fallfäbodarna och Näsfäbodarna. I arbetet med hembygdsgården och fäbodvallarna krävs och behövs insatser från många, så alla är välkomna. 
 
Vi finns också på Facebook:
Lingbo Hembygdsförening - Lingbo Hembygdsgård
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


År 2021
December 2021
Nu är det vinter och fridfullt på Hembygdsgården.
Vi i Hembygdsföreningen hälsar er alla en verkligt
God Jul och så ett härligt Gott Nytt År! 

Oktober 2021
Då krattade vi och gjorde klart på gården inför vintern. De stora lönnarna är fina men det blir massor av stora löv! Det blir inga fler aktiviteter på gården detta år, förutom våra styrelsemöten i "Grishuset". Det fungerar bra så länge det inte blir för mycket snö.
Sommaren 2021
Lingbo Hembygdsgård hade denna sommar öppet sex helger. Serveringen har varit utomhus, med stora tält som regn- och solskydd. Caféet har serverat portionspåsar med fikabröd och även portionspåse med dubbelmacka (Mattes Lingbolimpa). Varmt tack till alla som bidragit med härligt kaffebröd! Och alla som på annat sätt hjälpt till.
Huset har varit öppet för de som vill se allt fint där inne.
På logen hade vi denna sommar dubbel konstutställning med målningar av Metha Linder, bördig från Klubbäcken, samt målningar av Yana Jarberg från Holmsveden.
Och både Butik Kreativ och Röda Korsets Loppis har haft öppet under cafédagarna. Nästa år kommer tyvärr inte Röda Korset driva Loppis men vi hoppas kunna hitta ersättning.
.............................................................................................................. 
 
 
 
Foton
2022 © Lingbo Hembygdsförening

Webmaster: Lisa Nilsson