Startsida
Hembygdsgården
Styrelsen m.m
Hänt
Program
Nostalgi
Fotogalleri
Länkar
Gästbok
Lingbo Hembygdsgård är en Hälsingegård som ligger ca 3 km norr om
södra hälsingegränsen, efter väg 272
Medlemskap i Lingbo Hembygdsförening kostar 100 kr. 
Bankgiro: 378-9195,  Swish-nummer: 123 096 15 57

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Välkomna in på gården! Där finns nu bord att slå sig ner vid och tält som ger skugga. 
Nu har vi öppet med café på lördagar och söndagar med start 10-11 juli och varje helg fram till 14-15 augusti. Välkomna mellan kl 11 och 17 ! 
Även Butik Kreativ och Röda Korsets Loppis har öppet då.
På logen vi har en fin utställning med målningar av Metha Linder, bördig från Klubbäcken, Lingbo. I utställningslokalen finns även fina målningar av Yana Jarberg från Holmsveden. 

Caféet håller till utomhus i år, huset är bara öppet för den som vill se rummen och samlingarna där. Caféet serverar påsar med brödportioner: bulle, mjuk kaka och två småkakor. Vi serverar även vår nya smörgås "Lingbomackan" i påse. Lingbomackan är en dubbelmacka gjord på Mattes Lingbolimpa! Välj en dubbelost eller en dubbelkorv! 

Lördag 24 juli ska Mats Strandberg berätta och underhålla.
​​​​Lördag 7 augusti blir det tunnbrödsbakning!

Andra helgen (17-18 juli) blev mycket härlig med många besökare. På scenen på söndagen var våra lokala musiker Håkan Lingblom, Tord Horn och Anna-Karin Kilberg. De sjöng och spelade och ledde allsång!
Första helgen (10 -11 juli) blev också mycket lyckad med många besökare. Vi hann knappt med att koka kaffet och nästa allt fikabröd tog slut! Lördagen började med regn men molnen glesnade och kl 14 tog Lingbo Kammarmusikensemble plats på scenen och spelade härlig musik till kaffet. Musik med folkton och med stor spelglädje! Vi hoppas att detta ska bli en tradition! Läs med på: lingbokammarmusikfestival.se
Lingbo Hembygdsförenings årsmöte för år 2020 kunde vi genomföra på söndagen (11 juli). Denna gång utomhus med närmare 30 medlemmar.
Radio P4 gjorde ett reportage från Hembygdsgården 8 juli. Lyssna på det: SR Play: Eftermiddag i P4 Gävleborg (8/7)
..........................................................................................................
 
 


Affischer med den härliga Lingbomålningen av Margareta Flyckt finns
att köpa i Lingbo. 
Affischen kostar 150 kr och vykortet 20 kr. Alla pengar går till Lingbo Hembygdsförening.
Kontakter:
Håkan Lingblom, 070 829 46 26 
Lars Nilsson, 070 604 73 76 


...............................................................................
Eftersom vi inte haft öppet under 2020 så blir föreningens ekonomi mycket sämre detta år. Vi välkomnar därför alla bidrag till stöd för vår verksamhet.
Det går bra att Swisha (123 096 15 57) eller sätta en summa på vårt bankgiro (378-9195). Och är du inte medlem redan så kostar ett medlemskap i Lingbo Hembygdsförening bara 100 kr i år.
 
Det finns även i år möjlighet att hyra Hembygdsgården för ett privat mindre evenemang, t.ex. bröllop eller dop. Kontakta kassören Lars Nilsson (070 6047376) om detta. 
År 2020 blev ett annorlunda år på grund av Coronapandemin, så även för vår Hembygdsförening. Årsmötet blev uppskjutet till hösten och vi har inte haft några evenemang och ingen caféverksamhet på Hembygdsgården. Även Butik Kreativ och Röda Korsets Loppis är stängda denna sommar
 
Sista veckan i oktober samlades styrelsen på Hembygdsgården och gjorde iordning inför vintern. Vi krattade löv och transporterade bort löven till Anders Olssons åker där de får bli jordförbättring. Den stora "Gubben" flyttades in på logen och lite annat ordnades så huset ska klara den långa vintern.

Söndag 27 september kunde vi äntligen genomföra det uppskjutna årsmötet
gällande verksamhetsåret 2019! Inget kaffe och ingen smörgåstårta men ändå ett trevligt möte (ca 20 deltagare) som avslutades med många goda förslag på verksamheten nästa säsong (2021). Vi får räkna med att det även då råder Corona-restriktioner.

Lördag 1 augusti ordnade Lotta Fridholm med vänner fika på gården. Det blev mycket uppskattat och många besökare kom och njöt av både det fina sommarvädret och det goda fikabrödet. Varmt TACK till Lotta och hennes vänner! 
Gårdsplanen har varit öppen och bänkar utplacerade så man kunnat stanna till och ta en paus med eget fika. 
Vi har under sommaren haft hjälp av feriearbetande ungdomar som jobbat med att skrapa och måla och olja. De har också bl.a. städat lekstugan och skullen. Vår ordförande Håkan Lingblom har varit handledare. En dag var de med uppe vid våra två fäbodar och röjde gräs och sly och snyggade till. Varmt tack till ungdomarna som gjort ett bra jobb!Lingbo Hembygdsgård
Hembygdsgården brukar vara öppen sommartid, alla lördagar och söndagar från helgen efter midsommar till mitten av augusti. Då brukar man kunna se gårdens alla rum och ta en fika med gott hembakat eller smörgås. Dessutom finns då även Röda Korsets Loppis och Butik Kreativs hantverksförsäljning. 


 

 
Vi finns också på Facebook:
Lingbo Hembygdsförening - Lingbo Hembygdsgård
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lingbo Hembygdsgård är den Öppna Hälsingegård som ligger längst söderut. 
Här kan du läsa mer om alla fina Hälsingegårdar sommaren 2019:

Lingbo Hembygdsförening
välkomnar alla medlemmar, gamla och nya, att aktivt hjälpa till med årets aktiviteter. 
Det viktigaste för hembygdsföreningen är hembygdsgården och caféverksamheten under sommaren. Hembygdsgården har många besökare under sommaren, oftast långt ver 200 cafégäster per helg. 
Vi har också två fäbodvallar som vi har ansvar för: Fallfäbodarna och Näsfäbodarna. I arbetet med hembygdsgården och fäbodvallarna krävs och behövs insatser från många, så alla är välkomna. 
Och så hoppas vi att det även 2020 är många som vill bidra med gott kaffebröd till sommarens café på Hembygdsgården! 
Har du intresse av att hjälpa till så anmäl det till vår ordförande: Håkan Lingblom, tel 070 8294626 

 
Foton
2021 © Lingbo Hembygdsförening

Webmaster: Lisa Nilsson